Waar bent u naar op zoek?

in memoriam

In memoriam ds. B.M. Meijndert (1930-2022)

Dr. C. van Sliedregt
Door: Dr. C. van Sliedregt
08-12-2022

‘De Heere God kan soms wonderlijke en ongedachte wegen met ons gaan.’ Ik las die woorden in een overdenking voor jongeren in het Bijbels Dagboek 2022 van de GZB. Wat bleef Bas Meijndert ondanks zijn 92 levensjaren jong van hart en wat hield hij van jong en oud. Tot het laatste toe. Maar bovenal hield hij van de Heere, van Gods Woord betrouwbaar door stormen heen.

 

Bastiaan Maarten Meijndert werd 15 april 1930 in Bergschenhoek geboren. Daar groeide hij op en trouwde hij met Corrie de Ruiter uit Numansdorp. Hun trouwtekst: ‘Wentel uw weg op de HEERE, en vertrouw op Hem; Hij zal het maken.’ (Ps.37:5) In de eerste gemeente, Waarder, werd Leo geboren en al wonend in de tweede gemeente, Woudenberg, zag Mariët in het ziekenhuis van Woerden het levenslicht. Daarna volgden de gemeenten van Lunteren en Voorthuizen, waar Corrie ernstig ziek werd.

In genoemde gemeenten was ds. Meijndert een geliefd predikant. Liefdevol vermanen en rijk vertroosten was hem eigen. Vanuit toegenomen wijsheid en levenservaring kon hij raad geven. Mede vanwege de ernstige ziekte van Corrie ging de weg vanuit Voorthuizen naar Ermelo, om in Harderwijk jaren ziekenhuispredikant te zijn. Ook sprak ds. Meijndert woorden bij de opening van ziekenhuis St. Jansdal, officieel geopend door prinses Margriet.

Tweede huwelijk

In Ermelo werd mw. C. Meijndert-de Ruiter begraven. Het echtpaar Meijndert was 27 jaar getrouwd. Terwijl hij er niet aan dacht weer te trouwen, volgde op 22 mei 1987 toch een tweede huwelijk, in Huizen.

Lees de volledige tekst van dit in memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 8 december 2022. Neem een jaarabonnement. Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-.

Dr. C. van Sliedregt
Dr. C. van Sliedregt

uit Nunspeet is emeritus predikant.