Waar bent u naar op zoek?

De kerk begint opnieuw

17-05-2016

‘Doe eens iets nieuws, doe iets goeds, probeer het gewoon.’ Deze korte krachtige zin sprak Ani, een jonge man van een jaar of 25 uit Albanië, toen ik hem in september ontmoette, vertelt drs. I.M. Dekker.

Een paar jaar geleden is Ani tot geloof gekomen. ’Je bent veranderd’, zegt een van z’n oude vrienden wel eens tegen hem. En wanneer hij dat vertelt, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht: ‘Met zo’n vraag ben ik blij, het daagt me uit om m’n geloof te delen.’

Enthousiast vertelt hij hoe hij, gecoacht door zijn predikant, pastor Sokhol, in het dorp Grabian jongeren probeert te bereiken met het Evangelie.

Nieuwe wegen

Het verlangen van Ani is niet voorbehouden aan Albanië. De GZB is werkzaam in verschillende gebieden in Europa. In elk land zijn bemoedigende voorbeelden te noemen van mensen die zich niet willen verzoenen met de situatie dat de kerk afwezig lijkt. Ze zijn op zoek naar nieuwe wegen om het Evangelie bij mensen te kunnen brengen.

Tegelijk denk ik dat het verlangen van een jonge man als Ani een voorbeeld is voor de rol van de kerk in Europa, ook die in Nederland, omdat twee dingen er zo treffend samenkomen: visie en verlangen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van 20 mei 2016. (We hebben momenteel een mooi aanbod voor nieuwe abonnees.)