Waar bent u naar op zoek?

Boekbesprekingen

J. Hogenhout
Door: J. Hogenhout
16-06-2022

Toen ik enige jaren geleden met gemeenteleden een achtdaagse reis naar Israël maakte, merkte ik als snel dat het een onmogelijkheid is om in korte tijd een helder beeld van Israël te krijgen. Ik zou niet willen zeggen dat het met de twee recent verschenen reisgidsen over Israël wel helemaal gelukt zou zijn. Maar het zou zeker enorm geholpen hebben als ik deze twee gidsen toen gehad zou hebben.

De beide gidsen spreken wat betreft lay-out en verzorging boekdelen, want het zijn fraaie boeken die zeer toegankelijk geschreven zijn voor zowel de jongere als wat oudere reizigers. Ze zijn handzaam en bevatten veel bruikbaar materiaal om je goed voor te kunnen bereiden op de reis, waarbij het vooral veel informatie geeft voor het samenstellen van de reis.

Een samenvatting van de inhoud geven lijkt me niet erg zinvol en daarom wil ik een poging doen om beide gidsen afzonderlijk te bespreken, zonder te focussen op de verschillen. Ik wil me vooral richten op de vraag: wat maakt deze gidsen geschikt als reisgids?

J. Hogenhout
J. Hogenhout