Waar bent u naar op zoek?

Auteur: Ds. A. Visser

Zo veel en zo vaak mogelijk genieten. Dat is wat velen in onze westerse cultuur willen. Misschien geldt dat ook voor onszelf wel. Allerlei dingen waarvan mensen blij worden, blijken maar kort voor vreugde te zorgen. Bepaalde vormen van genot zijn zelfs schadelijk. Of zondig. Wat is echt geluk en waar vind je dat?
In de brochure Blijdschap in de gemeente, de themabrochure die op 8 juni 2023 bij De Waarheidsvriend is gevoegd, gaat ds. A. Visser uit Harderwijk op zoek naar de bijbelse betekenis van het woord blijdschap. ‘Een ontdekkingstocht waarbij wij ons in een turbulente tijd als gemeente van Christus willen laven aan de bron van blijdschap: God Zelf en Zijn Woord’, schrijft hij.
In de brochure, die gaat over blijdschap en vreugde in de christelijke gemeente en het leven van het geloof, laat hij ook zien dat de diepe blijdschap in God en de verwondering over Zijn genade niet alleen persoonlijk, maar ook gemeenschappelijk wordt genoten.
De brochure, die afsluit met enkele gespreksvragen, is hieronder te downloaden. Kerkenraden en andere geïnteresseerden kunnen gratis gedrukte exemplaren aanvragen.
De Gereformeerde Bond publiceert drie keer per jaar een bezinnende themabrochure over een actueel onderwerp dat christenen vandaag bezighoudt. Wie dit en ons andere werk wil steunen, kan al voor € 10 per jaar lid worden van de Gereformeerde Bond. Meld u aan via de button ‘Word lid’ of per mail via info@gereformeerdebond.nl. Aanbevolen!