Waar bent u naar op zoek?

Auteur:

Er zijn steeds meer mogelijkheden om een onvervulde kinderwens toch in vervulling te laten gaan. Dit varieert van eenvoudige leefregels tot en met complexe medische behandelingen. Bij sommige voortplantingstechnieken zijn in bijbels licht vraagtekens te plaatsen. Wat mag je wel doen om toch een kind te krijgen? En wat mag niet?

Stef Groenewoud, bijzonder hoogleraar Medische Ethiek, en Arthur Alderliesten, directeur van stichting Schreeuw om leven, houden in Kinderloos – en wat dan?, de themabrochure die op 13 juni 2024 bij De Waarheidsvriend is gevoegd, enkele geassisteerde voortplantingstechnieken tegen het licht. Ze behandelen de meest voorkomende medische oorzaken van ongewenste kinderloosheid en leggen uit hoe enkele veel toegepaste behandelingen in zijn werk gaan. Verder geven ze enkele handreikingen waarmee je kunt beoordelen of je die als christen ook kunt benutten. Een van hun morele afwegingen: ‘Uit een bijbelse visie op het huwelijk volgt dat toepassing van geassisteerde voortplantingstechnieken buiten die relatie (denk aan alleenstaanden, meerouderschap, ouders van het gelijke geslacht) daarmee niet verenigbaar zijn.’
De brochure, die afsluit met enkele leestips, is hieronder te downloaden. Kerkenraden en andere geïnteresseerden kunnen gratis gedrukte exemplaren aanvragen.
De Gereformeerde Bond publiceert drie keer per jaar een bezinnende themabrochure over een actueel onderwerp dat christenen vandaag bezighoudt. Wie dit en ons andere werk wil steunen, kan al voor € 10 per jaar lid worden van de Gereformeerde Bond. Meld u aan via de button ‘Word lid’ of per mail via info@gereformeerdebond.nl. Aanbevolen!